In het nieuwste Boeken Magazine (België) mocht ik op 4 hele pagina’s vertellen over Van weerzin naar weer zin en waarom ik dat boek zo graag wilde schrijven. Het is al even geleden dat ik geïnterviewd werd en nu is het een beetje onwerkelijk om mezelf zo terug te zien. 

Sommige vragen beantwoord ik in elk interview over dit boek en leer ik dus steeds beter (of net even anders) formuleren. Maar sommige vragen zijn nieuw en verrassen me, zoals in het geval van dit interview de 6e vraag; welke markante anekdote of getuigenis ik uit mijn boek zou willen uitkiezen en waarom. Nu is het thema (opnieuw genieten van seks na een ongewenste seksuele ervaring) natuurlijk niet grappig of leuk, dus ja, wat kies je dan? Dit antwoord zal ik hier met jullie delen, benieuwd wat jullie ervan vinden:

‘Vanaf hoofdstuk 5 gaat dit boek echt over het (her)ontdekken van je eigen seksualiteit – eerst alleen, daarna als je wilt met een partner. Ik begin mijn verhaal daar met de zin: ‘Van alle delen van het proces die in dit boek aan de orde komen, heb ik het minste zin om dit op te schrijven.’ Ik gun mezelf zeker de privacy die ik wil, maar vind het ook vreemd om uitgebreid over mijn gedachten en gevoelens te schrijven en niets over mijn seksleven. Hoewel ik er niet naar uitzie dat iedereen nu kan lezen hoe ik reclame maak voor soloseks, heb ik dat wel heel bewust opgeschreven. Ik wil niet bijdragen aan het taboe dat er, met name voor vrouwen, rond masturbatie ligt. […] Daarna reflecteert Ingeborg op mijn verhaal en toen las ik dus de volgende zin over mezelf: ‘Carlie boft dat ze ondanks alles het vanzelfsprekend bleef vinden om zichzelf wel aan te raken en op te winden.’ Nou, nooit gedacht dat dat nog eens over mij zou worden geschreven én gepubliceerd.’

De rest van mijn antwoorden lees je in Boeken Magazine (nr 35) & meer over de inhoud van Van weerzin naar weer zin lees je hier.