Een béétje laat, maar ik wilde toch nog graag met jullie delen hoe mijn leesjaar 2021 is gegaan. Met heel veel plezier heb ik alle Instagram-posts over gelezen boeken in 2021 van lezers gevolgd. Die van mij is… ietsjes minder. Want zo veel als ik in 2021 schreef, zo weinig las ik. Mijn goede voornemen voor 2022 is dan ook: meer lezen.

Ik wist wel dat ik niet zoveel had gelezen, maar echt bijhouden deed ik dat niet. Voor deze foto heb ik alle boeken bij elkaar gelegd (plus het enige boek dat ik niet meer heb: ‘Kwetsbaar verliefd’ van Lianne Reijntjes want dat reisde elke maand weer verder) en dat zijn er… 15. VIJFTIEN! Waaronder ook nog enkele novelles/shorties… Dat betekent dat ik uitkom op zo’n boek per maand.

O ja, en die 2 boeken van mezelf, die heb ik ook een keer of twintig gelezen 😉 Plus alle boeken die ik heb geredigeerd.

Hoe klein de stapel ook is, ze geven wel aan welke boeken mijn kasten vullen:
– Young Adult (van eigen bodem)
– YA-novelles (idem)
– Non-fictie over psychologische thema’s (schrijfresearch)
– Feelgood (mijn oude liefde, lees ik altijd op vakantie)
– Literatuur (elk jaar verplicht min. 1 boek)

De redenen voor dit mindere leesjaar:
– Ik vind het lastig om boeken in hetzelfde genre te lezen als ik ver ben in mijn eigen schrijfproces. Een groot deel van 2021 schreef ik aan ‘Het is hier helemaal (niet) perfect!’ en dus heb ik niet zoveel YA’s gelezen als ik zou willen.
– Omdat scenarioschrijven mijn andere schrijfdroom is, vind ik het óók belangrijk om veel films en series te kijken. Dus dat zorgt voor een continue strijd in de avonduren 😅

In 2021 was ik wel erg goed in boeken KOPEN en die boeken wil ik in 2022 dan echt gaan lezen. In mijn volgende blog deel ik de 5 boeken (YA’s) die ik ga uitlezen voordat ik een nieuw boek mag kopen van mezelf!

Feelgoodromans boekentour