Woensdag sloot ik mijn lezingenjaar 2022 af met een schoolbezoek aan het Carmel College in Raalte. Het was bijna een thuiswedstrijd, zo dichtbij, en dat was ook weleens heerlijk 🙂 

Ik mocht daar woensdagochtend 2 lessen geven aan vmbo 3-klassen en ontmoette een aantal schrijvers opnieuw of voor het eerst (van links naar rechts: Jennefer Mellink, Wilma Geldof, Khalid Boudou en Natasza Tardio, plus een docent Nederlands). Die lessen deed ik voor het laatst met Het is hier helemaal (niet) perfect! als nieuwste boek, waarover ik dan het meest vertel qua inspiratie & schrijfproces. Wel heb ik al voorgelezen uit Grijs, dus ik ben al een beetje aan het overgaan naar iets nieuws…

Ik kan terugkijken op een mooi lezingenjaar 2022. Genoten van allemaal weer live schoolbezoeken, van Raalte tot Drachten tot Den Haag, en van alle edities Stap op de Rode Loper! Ook ging ik dit jaar vaker naar YA-events in bibliotheken & boekhandels, superleuk dat die weer georganiseerd kunnen worden! Het is nog niet helemaal routine en de zenuwen zijn ook nog niet helemaal verdwenen, maar vergeleken met 2021 ben ik zeker gegroeid.

Nieuw jaar, nieuwe lessen

Vanaf het nieuwe jaar ga ik van start met helemaal nieuwe lessen – die ik nog wel moet maken, maar dat terzijde. Daar heb ik nu ook wel echt zin in! Fijn om een nieuw boek (Grijs) en daarmee een nieuw, superbelangrijk thema (seksueel grensoverschrijdend gedrag) aan te snijden.

Ik ga 2 soorten lessen geven:
– ‘gewone’ lessen voor scholen & Stap op de Rode Loper! waarin ik Grijs als uitgangspunt neem
– boek & film-lessen voor het pilotproject samen met Filmhub Midden, waarbij Het zusje van centraal staat

Voor begin 2023 staan er al best wat lezingen op de planning. Ik zal jullie daar in januari alles over vertellen, voor nu ga ik even genieten van mijn thuiscocon tot 2022 voorbij is. Ik heb nog bergen redactiewerk liggen om af te ronden en daarnaast sluit ik mijn administratiekantoor per 31-12-22…