Deze foto maakte ik onlangs in het Literatuurmuseum en leek me perfect passen bij een post met leesupdate. De titel vertelt het al, 2023 staat voor bye bye leesdip! 

Sinds de geboorte van mijn lieve kindjes (2015) zit ik in een onwijze leesdip. Tel daarbij op een aantal intensieve schrijfperiodes – waarin ik veel minder lees en zeker geen YA – en ik kwam niet verder dan 1 tot 2 boeken per maand. Maar… gelukkig komt aan alles, en dus ook aan tropenjaren en leesdips, een eind: 2023 is voor mij tot nu toe al een heel fijn leesjaar! De teller staat nu op 19 en ik ben ervan overtuigd dat ik mijn gestelde leesdoel van 30 boeken in 2023 ga halen.

Ik maakte het mezelf wel makkelijk met 5 YA-novelles, maar dat komt omdat ik graag ook shorties blijf schrijven en een beetje bij wil blijven. Zoals jullie zagen dompelde ik me tijdelijk onder in het New Adult-genre met de After-reeks van Anna Todd. Ik las deel 1 en 4 en had niet het idee dat ik iets had gemist.

Leesplezier hervonden

3 titels passen binnen mijn boek-scenarioproject: boek lezen en film/serie kijken die erop is gebaseerd om daarvan te leren als scenarioschrijver (die dolgraag boekverfilmingen zou maken). Superleuk project, dat ik zeker blijf doen! Mijn 20e boek is weer een YA die verfilmd is (Spring maar achterop) en ik heb nog 3 andere boeken in eigen kast klaarstaan (Alles wat je lief is, Moxie, 13 reasons why).

Vanaf juli wil ik weer veel en vaak gaan schrijven, dus dat gaat het moeilijk maken om mijn hele Young Adult-boeken-wishlist uit te lezen… Maar het belangrijkste is dat ik mijn leesplezier hervonden heb én dat ik weet met welke boeken ik razendsnel uit mijn leesdip kom: novelles of shorties zijn perfect (en dat zeg ik echt niet omdat ik ze zelf schrijf haha).

Last read: Pizzamaffia van Khalid Boudou
Current read: Spring maar achterop van Sarah Dessen (reread)
Summer holiday read: Belofte maakt schuld van Gillian King (kan niet wachten!)
Eeuwige read: The Artist’s Way van Julia Cameron