Even een throwback naar de mooie, bijzondere, belangrijke én laatste grote reis die ik maakte, voordat mijn vriend en ik begonnen aan een ander groot avontuur (kinderen). Precies 10 jaar geleden stonden we op het punt om terug te keren na onze gedroomde 2 maanden huizenruil in de VS (een maand LA in een huis alsof we op een filmset woonden, en een maand in de buurt van San Francisco).

Ik wist toen al dat ik scenarioschrijver wilde worden en heb het allermeest genoten van de plekken bezoeken die daarmee te maken hebben: dé Hollywood letters, Hollywood Boulevard/Walk of Fame en onze tour langs alle huizen uit Beverly Hills 90210. De serie die vroeger zo’n indruk op me maakte, waarna ik besefte dat dat óók je werk kon zijn: dialogen voor tv-series schrijven. En natuurlijk genoot ik ook van de workshops scenarioschrijven die ik er heb gevolgd, o.a. bij Pilar Alessandra van On the Page, en van de tv-opnames die we hebben bezocht.

Dromen kunnen veranderen, maar deze is altijd overeind gebleven, hoewel het in vervulling gaan wel lang op zich laat wachten. Maar je moet ook nog wat te dromen overhouden voor na je 40e hè.

Ik denk nog vaak aan deze reis en ben heel blij dat we dit hebben meegemaakt. En ook dat we nog steeds huizenruil doen dankzij deze eerste geslaagde ervaring – alleen nu dichter bij Nederland.

Moraal van dit verhaal: maak je gedroomde reizen en ervaringen, ze zullen je nog lang bijblijven!

(PS. Dit was ook de laatste keer dat ik heb gevlogen. Ik mis het reizen, de vakanties naar Griekenland etc., maar het klimaat vind ik belangrijker en met een goed gevoel vier ik in 2023 mijn 10-jaar-niet-vliegen-jubileum. Ik stap echt nog wel een keer het vliegtuig in (want ooit wil ik onze kinderen meenemen voor zo’n roadtrip door Amerika!), maar alleen als het echt een bijzondere verre reis wordt, wanneer mijn kinderen oud genoeg zijn om zich die reis ook nog lang te herinneren. Veel woorden om te zeggen: kies je droomreizen bewust!)