Deze week had ik eindelijk tijd om het verhaal over mijn (geen)pulpboeken-actie uitgebreid te beschrijven voor een publicatie op Neerlandistiek, online tijdschrift voor taal- en letterkunde.

Van de woensdagmiddagverrassing dat ik in het vwo-examen Nederland eindigde met een fragment uit mijn opiniestuk voor de Volkskrant, tot de licentievergoeding van 250 euro die ik toch maar aannam van examenmaker Cito om volledig te besteden aan Young Adult-boeken van eigen bodem. Inmiddels ben ik bezig in boek 3 van de stapel!

Sinds vandaag staat het online: lees het hele stuk op Neerlandistiek.nl. 

Daar sluit ik af met de volgende alinea en wie weet kan ik via deze weg nog meer mensen inspireren om deze zomer te ontdekken hoeveel mooie Young Adult-boeken er in Nederland en België verschijnen, die we echt niet allemaal bij voorbaat hoeven te kwalificeren als ‘pulp’:

‘Hoe mooi zou het zijn als wij allemaal een Young Adult-boek van eigen bodem op ons zomerleeslijstje zetten, om leerlingen in het nieuwe schooljaar aan te raden (of niet, natuurlijk)? Met een open, onbevooroordeelde blik, misschien eens een ander genre of andere auteur dan je gewoonlijk zou kiezen. Wellicht kan mijn stapel inspiratie bieden. Ik wens iedereen een mooie leeszomer toe!’