boekcontract zin in seks! carlie van tongeren timmerman

Wat schreef ik veel chicklits, korte romans en verhalen tussen 2010 en 2013 en wat schreef ik er weinig tussen 2014 en 2016 (een dochter gekregen, wel een goede reden toch?). Maar vandaag is het eindelijk zover: ik heb mijn handtekening onder een nieuw boekcontract gezet!

Samen met seksuologe Ingeborg Timmerman, die ik begin 2014 ontmoette tijdens een interview voor vakblad PsychoPraktijk over haar werk als seksuologe en haar persoonlijkheidsmodel De Bloem, schoof ik aan bij ‘onze’ uitgeverij in Culemborg.

Het voortraject is supersnel gegaan. Wij gingen eind vorig jaar voor het eerst samen koffiedrinken om haar boekidee te bespreken en zonder nadenken zei ik volmondig ja. Ik wilde altijd nog eens een non fictie-boek schrijven en dan ook nog eentje binnen de psychologie/seksuologie, blijer kun je me niet maken. We werkten onze ideeën uit en maakten een ijzersterke (vonden wij) synopsis, waarmee we in maart uitgeverijen begonnen te benaderen. Vandaag is het 20 april 2016 en zitten we al om tafel met uitgeefster Ina Boer, van Van Duuren Management Boeken. Zij hebben ook het label AnderZ, waar dit boek heel mooi in past, vinden we gelukkig allemaal.

En na vandaag weten we dat ook het vervolgtraject snel zal gaan. Als we willen, kan ons boek nog dit najaar worden uitgegeven, maar dan moeten we wel de kopij in september aanleveren. Even zweten, slikken, denken… maar niet te lang: we doen het gewoon.

To be continued dus…