Toen de Online Bibliotheek mij vroeg om boekentips te geven voor hun campagne ‘Ontdek Met’, zei ik natuurlijk meteen ja. Ik wist ook meteen wat voor soort tips: Young Adult-boeken! Liefst van eigen bodem.

Want als YA-schrijver is het mijn missie om juist die boeken uit het vergeten hoekje te halen en mensen – ook iets minder jonge adults 😉 – te laten ontdekken hoe mooi, meeslepend en belangrijk die verhalen zijn.

Dus: sinds vandaag online, mijn boekentips voor de campagne ‘Ontdek Met’ van de Online Bibliotheek. Allemaal titels die natuurlijk digitaal te lenen & lezen zijn via de bieb als e-book en/of luisterboek.

Wat niet makkelijk was: ‘maar’ 10 boekentips kiezen en daarvan ‘maar’ 3 boeken bespreken in deze video. Ik koos 9 recente jeugd/YA-boeken en 1 tijdloze (uit mijn eigen jeugd). En ik koos 9 titels van eigen bodem en 1 vertaalde die mij dit jaar het hardst deed huilen…

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Lees & ontdek ze 🙂

Check mijn 10 boekentips op de website van de Online Bibliotheek

Bekijk de video met mijn top 3 boekentips: