Deze week begon niet met rustig mijn mail bijwerken met koffie, want ik was al vanaf 8.50 uur te gast bij het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht.

Niet letterlijk, want het was online, maar het voelde toch wel alsof ik echt ín de klas was. En natuurlijk koos ik voor mijn online bezoeken een mooie boekenachtergrond 🙂

 

In 3 klassen (2 havo/vwo) mocht ik veel vragen beantwoorden, van hoe bedenk je de namen van hoofdpersonages tot welke emoties voelde je tijdens het schrijven van Het zusje van?

Ook ik stelde vragen terug aan de leerlingen. Over de discussie die ze in de klas hebben gevoerd over de dilemma’s in mijn nieuwste boek Het zusje van (leestip Jonge Jury). En over de lezen-of-niet-dilemma’s die ik zelf had voorbereid: waarom wint Netflix/YouTube/gamen vaak van lezen en wanneer zou je wél meer lezen? Bedankt voor jullie input & inspiratie, leerlingen & docent van @kapteynwegleest , het was een superleuke ochtend! 🙌😊🥳🥰

En bekijk ook vooral deze mooie posters die de leerlingen ter voorbereiding op mijn bezoek hebben gemaakt! Inclusief zelf getekende oogjes die perfect passen bij de cover van Het zusje van. 😍