Zoals jullie weten is mijn boek Het zusje van de allereerste Blossom Books Shortie. Maar een serie is natuurlijk pas écht een serie als er ook een nummer 2 is en met de komst van De tweede stem van Elin Meijnen is het zover!

Ik had de eer om haar te interviewen tijdens haar boekpresentatie op vrijdag 26 maart, mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Gelderland Zuid. We praatten drie kwartier lang over haar debuut, over het schrijfproces en natuurlijk ook over ‘onze’ shorties & deze nieuwe reeks.

Inmiddels heb ik De tweede stem uitgelezen en ik kan jullie vertellen: ik heb genoten! Vanaf de eerste bladzijden zit de vaart erin door de wisselingen in perspectief en tijd, de beschrijvingen van muziek zijn o zo mooi, en de dialogen zijn levensecht en grappig. Maar – eerlijk is eerlijk – wat ik van het einde vind, weet ik nog niet zo goed…

Ik ben blij dat ik weer eens zo snel, ademloos, een boek heb uitgelezen (want ja, ook schrijvers hebben weleens een leesdip). En vooral ben ik blij dat zo’n mooi en origineel verhaal de 2e shortie is geworden. Gefeliciteerd Elin Meijnen, met jouw debuut!

Vergeet je trouwens niet te stemmen voor de Jonge Jury? Het zusje van is 1 van de 11 leestips en je kunt nog t/m 3 mei a.s. stemmen!

En kijk naar de foto: zijn ze niet prachtig samen? 🙂