Het 1e kwartaal van 2023 zit er alweer op! Tijd voor een update.

Natuurlijk stond deze periode in het teken van GRIJS, want mijn nieuwste Blossom Books Shortie werd op 25 januari gelanceerd! Daarvóór was ik natuurlijk bezig met de promotie (en zenuwachtig zijn): geen boekpresentatie dit keer, maar een boektrailer.

Verder hield ik me bezig met schoolbezoeken, schoolbezoeken en schoolbezoeken – niet eerder deed ik er in korte tijd zoveel achter elkaar! (Zelfs meer dan in heel 2022, zag ik toevallig op mijn jaaroverzicht.)

Er was een heel nieuw tof droomproject: de verfilming van hoofdstukken uit Het zusje van i.s.m. Filmhub Midden. Dit langlopende pilotproject deden we met veel enthousiasme in Flevoland, o.a. samen met de leerlingen en bevlogen docenten van het Porteum in Lelystad. Wordt hopelijk vervolgd!

Daarnaast maakte ik mijn Literatour-debuut, waarvoor ik in het kader van de Boekenweek van Jongeren 4 dagen achter elkaar scholen bezocht, dwars door Nederland. Ook deed ik mee aan 3 nieuwe edities van Stap op de Rode Loper!

En er waren nog een meet & greet in Boekhandel Broekhuis en het Turning Pages event in Paagman, waar ik ook ‘Grijs’ lanceerde.

Ik reed met auto of trein naar: Lelystad (4x), Almere (2x), Amsterdam, Balk, Beek en Donk, Zevenaar, Utrecht, Eindhoven, Leidschendam. En 1x kon ik op de fiets in Deventer, naar de boekwinkel die ik toch al vaak bezoek.

En… het was dus allemaal best wel intensief. Omdat ik nu even ‘in between books’ ben had ik er de ruimte voor en ik wilde graag ervaren hoe dit zou zijn.

In Q1 schreef ik precies 0 woorden aan een synopsis, boek of scenario. Wel noteerde ik ideeën in mijn notitieboekje en had ik een 1e researchgesprek voor een nieuwe YA. Ik publiceerde een opiniestuk in de Volkskrant, werd geïnterviewd voor podcasts, ging op de koffie bij de CPNB en begeleidde diverse (non-fictie)boeken van andere auteurs.

En Q2? Dan ga ik weer echt SCHRIJVEN, in mijn schrijfhuisje, zin in!