Sinds ik mijn Instagram begon (vlak vóór mijn YA-debuut Heerestraat & Rozenlaan, 2018) heb ik heel wat volgers erbij gekregen. Superleuk! En welkom, ook al ben je er misschien al jaren haha. Nog nooit vertelde ik jullie in een post eigenlijk wie ik ben. Daarom hierbij 15 feitjes belangrijke & minder belangrijke feitjes over mezelf:

 1. Ik heb 11 boeken gepubliceerd, 3 korte verhalen, ±40 doktersromans en geen idee hoeveel journalistieke artikelen.
 2. Ik heb 2 kindjes: Nola (8) en Neil (bijna 4).
 3. Ik word dit jaar 40 (OMG).
 4. Mijn 1e verhaaltje/scenario heette ‘Rijst met kerriesaus’. Plot: meisje vindt rijst met kerriesaus supergoor, wordt er onwijs ziek van en hoeft het nooit meer te eten van haar ouders. (7 of 8 was ik.)
 5. Het 1e schrijfsel dat onbekende mensen van mij konden lezen, was een gedichtje in een speciale expositie in Kamp Westerbork (2e klas).
 6. Ik schreef van 13-16 jaar aan een soapserie (scenario) van 100+ pagina’s. Ik telde precies hoeveel dialogen iedereen had. Ook koos ik in de Wehkamp- en Neckermann-catalogi kleren uit voor alle personages in alle scènes. Een hele administratie!
 7. Ik werd ooit afgewezen als dialoogschrijver bij GTST omdat mijn script te ‘pathetisch’ was en toen moest ik eerst opzoeken wat dat betekende. Daarna kwam ik 1 dag (heel pathetisch) mijn bed niet uit.
 8. Scenarioschrijver worden is nog steeds mijn droom. Ik hoop op 2023!
 9. Als ik schrijf over zoenen of seks ben ik het meest in mijn element.
 10. Ik kan absoluut niet tekenen, knutselen, beeldende kunst etc. Je maakt me DIEP ongelukkig met een creatieve workshop of met de vraag wat ik in een kunstwerk zie (eh, niks?).
 11. Ik heb een maisintolerantie en daarom volg ik een flink aangepast dieet (want mais zit verborgen in zoveel producten).
 12. Ik ben introvert en hoogsensitief.
 13. Herschrijven vind ik 1000x leuker dan schrijven.
 14. Ik post er weinig over, maar ik maak me grote zorgen over ons klimaat. Ik probeer duurzamer te leven: van zonnepanelen en niet vliegen, tot wasbare wattenschijfjes en ecologisch wasmiddel.
 15. Mijn hersenen zijn niet gemaakt voor fantasy. Als kind zei ik al bij fantasierijke boeken: dat kan helemaal niet! De enige voor wie ik ooit een fantasy-uitzondering ga maken is schrijfster Rima Orie.