detail cover Heerestraat & Rozenlaan Nina fiets weekendtas

Yessss, het is (eindelijk) tijd voor de cover reveal van mijn YA-roman Heerestraat & Rozenlaan! Het was ZO vreemd, maar ook ZO leuk om op 31 januari ineens de eerste schets van de cover in m’n mailbox te krijgen voor een boek waar ik ZO lang, helemaal in mijn eigen wereldje, aan heb gewerkt.

Tromgeroffel, tromgeroffel… daar is-ie dan:

Heerestraat & Rozenlaan cover groot

Ik was meteen superblij met de eerste schets, en dat ben ik nog steeds met het definitieve ontwerp. De 2 huizen waartussen Nina met haar grote weekendtas heen en weer moet fietsen, staan voor mij precies symbool staan voor hoe mijn leven veranderde toen mijn ouders gingen scheiden (ik heb nog steeds een enorme hekel aan zeulen met weekendtas. Hebben andere mensen met gescheiden ouders dat eigenlijk ook?).

Met het zwarte kluwen tussen die 2 huizen dat op een originele manier de chaos in Nina’s leven en vooral hoofd laat zien. De kleuren niet zoetig, maar stoer – want zo stelde ik me hoofdpersoon Nina ook voor. En de ondertitel ‘Mijn rampzalige leven in twee huizen’ die het voor mij helemaal afmaakt.

Maar het is natuurlijk nóg belangrijker wat jullie / lezers ervan vinden. Dus: worden jullie er net zo blij van als ik?

Heerestraat & Rozenlaan verschijnt in juni 2018 bij uitgeverij Blossom Books: lees hier de beschrijving van de inhoud