Feelgoodromans boekentour

Ik deed in mei mee aan de boekentour van Kwetsbaar verliefd van Lianne Reijntjes en dat deed ik omdat:

– ik Lianne heel graag volg hier op Instagram
– ik nog nooit een boek van een selfpubber las
– ik nog nooit als lezer deelnam aan een boekentour

Wat een mooi concept: zo’n door Nederland reizend boek! Voorin lees je korte berichtjes van iedereen die je voorging – zo leuk! (zie stories). Nu gaat het boek op weg naar de volgende deelnemer en neem ik afscheid van Barcelona, waar ik dankzij dit boek echt weer even was. Het was heerlijk om de liefde van Gia en Alex te voelen, die van de bladzijden afspat. Wat ik origineel vond, is dat de mannelijke hoofdpersoon geen standaardfiguur is in chicklitland (wil niet spoileren…) en ook dat vrouwelijke hoofdpersoon niet erg likeable is.

Dat laatste ervaarde ik tegelijkertijd als minpunt. Het duurde iets te lang voordat ik Gia’s negatieve/ oppervlakkige houding begreep en ik haar deze liefde gunde. Ook vond ik het jammer dat er de laatste pagina’s zoveel gebeurde dat ik het nauwelijks kon bijbenen.

Feelgoods met buitenlandbestemming

En dan deze foto: de reden dat ik Liannes boek voor mijn eigen boeken houd, is omdat ik veel raakvlakken zag. Zo begon ik namelijk mijn carrière als schrijfster! Tussen 2011 en 2013 bracht ik drie feelgoodromans uit bij uitgeverij Zomer & Keuning, plus drie kortere verhalen voor zomerbundels. En zoals Lianne Barcelona koos als buitenlandse setting, deed ik dat ook in alle drie mijn feelgoods: Italië, Indonesië en Egypte (Nijlcruise). Ik herinnerde me meteen weer hoe heerlijk het was om die verhalen te schrijven. Om die reden was het voor mij extra leuk om aan deze boektoer mee te doen.

O ja, en ik weet natuurlijk best dat het al juni is en dat ik dus te laat ben met mijn post. Kwetsbaar verliefd was het enige boek dat ik in mei las, want ja, ik lees verrekte langzaam momenteel, en nee, dat ligt niet aan Liannes schrijfstijl. Wel bedacht ik dat ik dit vaker ga doen: een boek van iemand anders bespreken. Een nieuw boek dat ik kocht of een uit mijn kast, zodat ik mezelf een extra reden geef om meer te lezen. Geen sterrenrating (vind ik een beetje lastig nu ik zelf schrijver ben), maar wel waarom dit boek me raakte, op welke manier dan ook. Dus: tot het volgende boek! Wordt misschien wel pas over een maand 😉

Benieuwd naar mijn ‘oudere’ feelgoodboeken? Hier vind je per titel meer info:

Pasta & passie (2011)

Liever Lombok (2012)

Cruise Control (2013)