Nóg een pakketje om te unboxen, want… er werd nog een herdruk bij me bezorgd deze week! Het is een geheel herziene editie van mijn allereerste non-fictieboek als coauteur: Zin in seks!

Dat boek verscheen in november 2016 voor het eerst, geschreven samen met seksuoloog Ingeborg Timmerman, toen bij uitgeverij Anderz en nu onder het nieuwe fonds Van Duuren Psychologie.

De aanleiding was dat ik na het schrijven van Van weerzin naar weer zin (ons 2e boek samen) heel sterk voelde dat ik ook Zin in seks een welverdiende update wilde geven. Vooral om het inclusiever te maken. In de eerste editie zijn alle vrouwen die we als voorbeeld volgen hetero en dat is een keuze die we anno nu niet meer gemaakt zouden hebben.

Maar zoals dat gaat met herschrijven, zagen we ook allerlei andere dingen die beter konden… De volgorde bijvoorbeeld, hebben we flink omgegooid omdat we hoorden dat H2 en H3 toch best lastig te volgen waren voor lezers die geen therapie volgen.

En toen vroeg ik de uitgever of we deze twee boeken ook qua uiterlijk meer op elkaar konden laten aansluiten en KIJK NOU: ik vind ze samen zo mooi geworden!

Fun fact: deze nieuwe cover van Zin in seks was een van de ontwerpen voor Van weerzin naar weer zin, maar die vonden we te blij ogen gezien het gevoelige onderwerp (weer genieten van seks na een traumatische ervaring). Maar voor dit boek vonden we het juist wél een heel passend omslag.

Waar gaan deze boeken over? In Zin in seks richten we ons op vrouwen die geen zin in seks ervaren terwijl daar geen duidelijke aanleiding voor is (een fijne relatie, geen lichamelijke oorzaken). In het boek leggen we de verbinding tussen seksualiteit en onze persoonlijkheid, want die twee hebben meer met elkaar te maken dan je op het eerste gezicht denkt. In Van weerzin naar weer zin richten we ons specifiek op mensen die een negatieve seksuele ervaring hebben opgedaan en daar last van hebben in hun huidige seksualiteit & seksleven.

Heel blij met deze hernieuwde set boeken! En dit is dus voorlopig de laatste herdruk, hierna moet ik toch weer iets écht nieuws gaan schrijven 😉