Interview Carlie van Tongeren Jonge Jury

Het zusje van stond afgelopen week in de spotlights bij de Jonge Jury en dat leverde een hoop mooie content op, die ik hier graag nog even voor jullie op een rijtje zet.

Zoals jullie vast al voorbij hebben zien komen, is mijn nieuwste boek Het zusje van dus gekozen tot een van de elf leestips van de Jonge Jury. Daarmee ben ik óók meteen genomineerd voor de Jonge Jury Prijs 2021, wat een eer! Je kunt nog t/m 3 mei 2021 stemmen op jouw favoriete boek.

Interview
In een kort interview met de Jonge Jury mocht ik onder andere vertellen hoe ik me inleef in een personage en onderzoek doe voor het schrijven. Ook vroeg de Jonge Jury waarom ik ervoor koos om dit aangrijpende verhaal te schrijven en daarop antwoordde ik:

‘Ik hou ervan om te schrijven over heftige en serieuze dingen, maar dan wel op een grappige en luchtige manier zonder dat het (te) zwaar wordt. Voordat ik deze allereerste Blossom Books Shortie ging schrijven, was ik aan het brainstormen met uitgeefster Myrthe Spiteri. We hadden het over heftige dingen die je kunt meemaken en toen dit onderwerp ter sprake kwam – in het Engels zo mooi omschreven als ‘guilty by association’ – was ik meteen geïntrigeerd. Ik had nog nooit een boek voor jongeren gelezen waarin de familie van een ‘dader’ centraal staat en toen wist ik: dat verhaal ga ik schrijven!’ De rest van het interview lees je op de site van de Jonge Jury.

Filmpje van Rosalie over Het zusje van
Ook kwamen er afgelopen week twee filmpjes voorbij: eentje gemaakt door mezelf en eentje door de Jonge Jury. Rosalie vertelt in dat laatste filmpje waarom Het zusje van indruk op haar maakte en haar favoriete leestip is. Je bekijkt het filmpje hier op de Facebook-pagina van de Jonge Jury.

Mijn eigen Jonge Jury filmpje
Voor mijn eigen filmpje ging ik terug naar Diepenveen, waar ik opgroeide, naar een plek die me inspiratie gaf voor het ongeluk dat het leven van hoofdpersoon Liv een totaal andere wending geeft. Bekijk het filmpje hier op de Facebook-pagina van de Jonge Jury.