Ik stond maandag weer even op de rode loper en wel op een heel mooie locatie: een bioscoopzaal in het Forum in Groningen, en dan nog wel de Deluxe variant. De jongeren hadden er bij binnenkomst meteen zin in (en ik ook)!

Gelukkig kon ik nu ook twee boektrailers tonen, van Grijs en de nieuwe van Het zusje van, en dat was op zo’n groot bioscoopscherm met goed geluid wel echt heel tof!

Ik vertelde over hoe ik op het idee kwam voor Grijs vanuit mijn eigen ervaring en hoe ik mijn nieuwe boek Alleen thuis juist schreef zonder persoonlijke ervaring. Ook las ik de proloog voor uit mijn nieuwe boek dat pas in september verschijnt…

Het waren drie leuke groepen van drie verschillende scholen. Bij de afsluitende schrijfopdracht kwam (bijna) iedereen los; ze hadden opvallend veel leuke verhaalideeën hier in Groningen! Ik las de ideeën anoniem voor en dat geeft altijd veel lol, zonder dat iemand zich ongemakkelijk voelt.

De schrijver van het beste/mooiste/grappigste idee wint een exemplaar van Grijs en soms heb ik wel eens moeite om één idee te kiezen… In deze groepen had ik wel tien boeken kunnen weggeven, want er zat zoveel moois tussen. Én weer twee docenten die uit zichzelf mee wilden doen, super!

Als ik leerlingen bij het weggaan tegen elkaar hoor zeggen: ‘Dat boek moet ik echt lezen!’ is mijn dag geslaagd.

Dit was de laatste editie van Stap op de Rode Loper van dit schooljaar. Bedankt weer voor de goede organisatie en graag tot na de zomer! (Mét een nieuwe les over mijn nieuwe boek)