Het is druk met herdrukken de afgelopen tijd. Dit is voorlopig even de laatste: in april 2022 verschijnt de derde, volledig geactualiseerde herdruk van het boek Zin in seks! bij uitgeverij Van Duuren Psychologie.

Dit was mijn eerste boek als coauteur en ook het eerste boek dat ik samen met seksuoloog Ingeborg Timmerman schreef. Eind november 2016 verscheen de eerste druk bij uitgeverij AnderZ. In dit boek ben ik als coauteur wat meer op de achtergrond dan in ons nieuwste boek samen, Van weerzin naar weer zin.

Toen Ingeborg en ik in het najaar van 2021 druk waren met de afronding van Van weerzin naar weer zin, bedacht ik hoe tof het zou zijn als we aansluitend Zin in seks! zouden kunnen updaten en opnieuw konden uitbrengen. De uitgeverij was ook gelijk enthousiast en dus stonden we onlangs alvast te shinen in de voorjaarsbrochure van Van Duuren.

Dit is mijn wens, omdat er tussen 2016 veel veranderd is op het gebied van inclusiviteit. Dit is een boek specifiek gericht op vrouwen die geen zin in seks ervaren in een lange(re) relatie, zonder dat daar een lichamelijke oorzaak voor is. Een ‘vrouwenboek’ is op zichzelf niet erg genderneutraal, maar die keuze hebben we destijds gemaakt omdat dat de grootste doelgroep is die Ingeborg al 35 jaar in haar spreekkamer treft.

Waar we ons tijdens het aanpassen in de eerste plaats op focussen, zijn de vier vrouwen die je nu door het hele boek heen volgt als uitgebreide voorbeelden. Zij zijn alle vier hetero en dat is een keuze die we anno nu niet meer gemaakt zouden hebben (wel is er verder variatie qua leeftijd, single/relatie etc.).

Nieuwe imprint, nieuwe cover 

Maar zoals dat gaat bij het opnieuw lezen en herschrijven: ineens vallen je ook andere dingen op die beter kunnen. En als je dan toch de kans krijgt om aanpassingen te doen, wil je het liefst ook álle feedback erin verwerken. Zo ben ik deze week behoorlijk aan het schuiven geweest met de volgorde in hoofdstukken 2 en 3 terwijl Ingeborg zich buigt over het aanpassen van twee van de vier casussen.

Last but not least: Zin in seks! zal nu worden uitgegeven onder een nieuwe imprint, Van Duuren Psychologie. En mijn voorstel om deze twee boeken wat meer op elkaar te laten lijken, qua formaat en papiersoort, heeft geresulteerd in… plannen voor een geheel nieuwe cover! Over die basis zijn we allemaal al erg enthousiast, het wordt straks echt een mooie match met Van weerzin naar weer zin.

Volgens planning verschijnt de volledig geactualiseerde herdruk van Zin in seks! op 26 april 2022. Voor die tijd zal ik natuurlijk alvast de nieuwe cover met jullie delen!