Na zo’n zeven maanden het land door reizen om leerlingen te ontmoeten & over boeken te praten, is het nu tijd voor een pauze. Het voorlopig laatste bezoek bracht ik vandaag aan een leuke school in Waalwijk, waar ik alle mavo 3-klassen ontmoette, die klassikaal mijn boek Grijs hadden gelezen. De mooiste en waardevolste lezingen vind ik dat!

Nu is het tijd voor ander werk en vooral: schrijven! De 3e versie van Alleen thuis wacht op mij en ik wil ook dolgraag nieuwe ideeën uitwerken, zowel voor een jeugdboek als een boek voor 18+ en daar kom ik in alle hectiek niet aan toe…

Ik reisde naar:
Lelystad (5x), Dronten (2x), Harlingen (2x), Eindhoven (2x), Amsterdam (2x), Utrecht, Amersfoort, Zwolle, Hoorn, Weesp, Groningen, Den Haag, Waalwijk en gelukkig: 1x op de fiets naar mijn vroegere middelbare school in Deventer.

Daar gaf ik 3 soorten lessen:
– Schrijversbezoek over schrijven & lezen in het algemeen, o.a. voor Stap op de Rode Loper!
– Speciale Grijs-lessen nadat leerlingen dit boek klassikaal hebben gelezen
Van Boek naar Doek: boekverfilmingslessen; meestal met Het zusje van, 1x met Grijs

Begin juli ga ik nog 1x naar Lelystad, voor de première-avond van Het zusje van: een mooie échte afsluiting van dit schooljaar.

Genieten, schrijven, opladen
Het is fijn om te merken dat ik steeds vaker gevraagd word en dat het vertellen en inspelen op een groep me natuurlijker afgaat. Neemt niet weg dat het wel stressvol en intensief blijft, zeker voor een HSP/introvert als ik, en ook als ik vaak achter elkaar gastlessen geef over Grijs en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Natuurlijk kom ik in het nieuwe schooljaar weer graag op bezoek!

Alle leerlingen: fijn dat ik jullie heb ontmoet en bedankt voor jullie aandacht, vragen & creativiteit 🙂 Als jullie daarna allemaal 1 boek hebben opgepakt en met plezier hebben gelezen, is mijn bijdrage aan de leesbevordering meer dan geslaagd.

Ik ga nu genieten van alles wat ik heb meegemaakt, erover schrijven én me opladen voor september: want dan gaan jullie me heel veel zien om mijn nieuwe boek Alleen thuis te promoten…