Hoe de boekpresentatie van mijn nieuwe boek Het meisjesmanifest was? Waar zal ik eens beginnen…

Donderdag 26 september 2019 was het zover, in De Hallen in Amsterdam. Wat was het goed en leuk georganiseerd door mijn uitgeverij, Blossom Books. Er waren de lovende woorden van uitgeefster Myrthe Spiteri en de mooiste taart van de wereld geregeld door Fleur Smid.

Er was ook live muziek van The Martial, wat voor een heel speciale sfeer zorgde. En voor kippenvel overigens, want wat heel speciaal was: hij schreef een songtekst voor personage Kati in Het meisjesmanifest en ik hoorde zelf dit nummer – waarvan ik de woorden al vele malen had gelezen – hier voor het eerst!

Last but not least: met de enthousiaste Milou Deelen, van wie ik haar verhaal & strijd tegen slutshaming als inspiratiebron mocht gebruiken, was het sowieso een feestje. En natuurlijk met alle familie, vrienden & lezers die er waren om de publicatie van mijn 2e YA-boek te vieren. Het was nog best een uitdaging om naar hartje A’dam te gaan met 4-jarige dochter en 4 maanden oude baby, borstvoeding voor & borstvoeding na (gelukkig niet tijdens), maar ik ben blij dat we dit ‘boekenfeestje’ (zoals mijn dochter het noemt) hebben gevierd en echt stil hebben gestaan bij deze boekbaby.

Wat ik voel nu mijn boek echt is verschenen? Ik zeg niet vaak dat ik trots op mezelf ben, maar nu ga ik dat eens wél zeggen. Het was mijn droom om Young Adult-boeken te schrijven en ik vond het belangrijk dat juist dit verhaal verteld zou worden. EN NU IS HET ER GEWOON! In een fris, stoer, prachtig jasje. Ik zou het wel willen uitschreeuwen van blijdschap, maar introvert als ik ben, doe ik dat toch iets stiller. Ik kan nog wel een tijdje nagenieten van dit boekenfeestje.