Mijn Young Adult-roman Het meisjesmanifest staat deze week in de top 10 Coming of Age-boeken op de website Beste boekentips. 

‘Coming of age’ is een genre binnen de literatuur dat zich met name op de psychologische en morele groei van de hoofdpersoon richt. Vaak speelt dit zich af tussen de jeugd tot aan de volwassenheid, aldus de inleiding op besteboekentips.nl. En laat coming of age-boeken, -series en -films nu precíés zijn wat ik zelf het allerliefste lees en kijk. Wat dat betreft kan ik mij dus geen betere top 10 wensen om met dit boek in te staan.

Besteboekentips.nl over Het meisjesmanifest: 

‘Dit boek gaat over slutshaming en de verschillende standaarden die binnen de westerse maatschappijen worden aangehouden. Als jongens veel dames regelen, dan zijn ze stoer. Vrijblijvende seks voor hen wordt goed bevonden. Maar meisjes worden als hoeren gezien. Carlie van Tongeren greep dit onderwerp aan en schreef er een mooi boek over.’

Besteboekentips.nl over non-fictieboek Zin seks:

Met een non-fictieboek dat ik eind 2016 uitbracht met seksuologe Ingeborg Timmerman (Zin in seks!) sta ik trouwens in een andere top 10! Op nummer #1 in de categorie Beste boeken over seksualiteit. Daarover schrijft deze boekenwebsite:

‘Dit boek is met name geschikt voor mensen die hun verlangen naar seks kwijt zijn geraakt of dit zelfs nooit hebben gehad. Seksuoloog Ingeborg Timmerman stelt dat een verminderd lustgevoel vaak gekoppeld kan worden aan een psychische disbalans. Aan de hand van het door haar ontwikkelde persoonlijkheidsmodel gaat ze hier dieper op in. Dit boek hoort dan ook zeker thuis op de lijst van beste boeken over seks.’


Het meisjesmanifest verscheen in september 2019 bij uitgeverij Blossom Books: lees hier meer.

Zin in seks! verscheen in november 2016 bij uitgeverij AnderZ / Van Duuren: lees hier meer.