Wauw: schrijfjaar 2022 zit er alweer bijna op! Traditiegetrouw maakte ik op mijn laatste werkdag een Review van 2022 en keek ik alvast vooruit naar 2023. 

Highlights en niet-highlights 2022:

* 2022 was het 1e jaar (sinds 2017) dat er géén nieuw boek van mij verscheen! Dat was onwennig en gaf me soms het gevoel dat ik niet echt meedeed (bijv. bij bekendmaking van nominaties).

* Maar gelukkig begint 2023 meteen goed, met in januari de release van Grijs! Mijn nieuwe Blossom Books Shortie die ik in 2022 volledig bedacht én schreef. Dit wordt ZO’N belangrijk boek.

* Wel verschenen er 2 herdrukken, zoals je op de foto ziet: een herdruk van Het meisjesmanifest bij Blossom Books en van Zin in seks bij Van Duuren Psychologie.

* Ik besloot mijn administratiekantoor Van Tongeren Administraties definitief te sluiten per 31-12-22. Nu dus!

* Er kwam iets onverwachts op mijn pad: opiniestukken/columns schrijven voor de Volkskrant! Na het insturen van 2 opiniestukken werd ik gevraagd een maand gastcolumnist te zijn, in maart 2022. God wat een stress haha, maar zo gaaf ook! En ook hier begint 2023 goed, want op 5 januari 2023 mag ik een nieuwe column verzorgen.

* Ik werd gevraagd voor 2 nieuwe toffe dingen omtrent lezingen geven: Literatour in feb. 2023 en een boek-filmpilotproject met Filmhub Midden op basis van mijn boek Het zusje van (Shortie, aug. 2020).

* Ik kocht een schrijfhuisje, samen met mijn broer en gescheiden ouders! #lifegoals.

* Redactie, auteursbegeleiding, ghostwriting – gaan allemaal gesmeerd.

* Ik doneerde boeken aan het goede doel (Voedselbank Deventer) en dat stond al lang op mijn wishlist.

* Scenarioschrijven: ik deed zeker meer dan eerdere jaren, ik ontmoette nieuwe mensen in de filmwereld, maar meeeh, kan echt beter.

* Gezondheid: toch nog te vaak in de 5e versnelling gewerkt en dat uitte zich in vreemde kwaaltjes… Wel het 4e jaar op rij geen darmontsteking! (diagnose proctitis ulcerosa sinds 2010)

Mijn goede voornemens en plannen voor 2023 passen hier niet meer, dus die bewaar ik voor mijn eerste post in het nieuwe jaar.

Bedankt voor het volgen van schrijfjaar 2, ik wens jullie allemaal alle moois & goeds voor 2023! ✨💛💖